De Online Schoonheidsspecialiste

Is Aloë Vera nou echt een wonderplant?

Aloë Vera, wat is het en wat doet het nou precies?

Het is natuurlijk een super bekend ingrediënt en je komt het super veel tegen bij apotheken en drogisterijen. Maar, doet het nou echt wat ervan beloofd wordt. En waarom zou jij nou kiezen voor een skincare product met aloë vera erin of juist niet?

Herkomst van de Aloë Vera plant

Aloë vera is familie van de lelie, maar deze plant heeft ook wel een beetje dezelfde looks als een cactus. De bladeren van de aloe vera bestaan voor 95% uit water en 5% uit werkzame stoffen, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. De Aloë Vera groeit in droge, steenachtige gebieden met een warm klimaat zoals in Azië, Amerika en landen rondom de Middellandse zee. Aloë vera wordt veel gebruikt in huidverzoriging, zoals in aftersun producten. Het deel wat gebruikt wordt voor cosmetica producten komt vanuit het binnenste van het blad: dit slijmerige weefsel heet aloë-vera gel.

Wat doet Aloë vera?

Aloë vera staat vooral bekend om zijn helende en geneeskrachtige werking. De aloe vera die in huidverzorging gebruikt wordt heet ook wel de Aloë Barbadensis Miller, en deze soort wordt beschouwd als een van de meest werkzame soorten. Doordat deze soort dus in skincare gebruikt wordt is hij ook het beste onderzocht van de verschillende soorten Aloe vera. Naast de geneeskrachtige en helende werking helpt dit ingrediënt ook bij huidproblemen zoals psoriasis, acné en eczeem. Ook helpt het de huid te kalmeren (bijvoorbeeld na een zonnebad of hars-behandeling), verminderd het huidirritaties en werkt het tegen virussen, schimmels en bacteriën. En last but not least wekt het ook tegen huidveroudering.

Is Aloë Vera nou echt een wonderplant?

Hierboven hebben we het natuurlijk al gehad over het percentage werkstoffen in de aloë vera plant, dit is namelijk maar 5%. De plant bevat namelijk vitamine A, C en E, en deze werkstoffen kunnen de anti-aging van de huid stimuleren en zijn genezende werking van de beschadigde huid verklaren. Vitamine A, C en E zijn antioxidanten en neutraliseren vrije radicalen.

In de gel van de aloë veraplant zit een kleine concentratie anthraquinone.  Anthraquinone werkt pijnstillend, antibacterieel en doodt schimmels. In hoge concentraties is anthraquinone toxisch.

De sterolen en polysacchariden in Aloë vera hebben een ontstekingsremmende werking. Deze werkstoffen kalmeren de huid en helpt irritaties verminderen. Ook verschillende aminozuren, lipiden, tannines en  enzymen in de plant dragen bij aan deze werking.

Waarom zou jij nou kiezen voor een skincare product met aloë vera erin of juist niet?

Ondanks dat het allemaal veelbelovend klinkt, moet je toch uitkijken met producten die aloe vera bevatten. Het is namelijk zo dat veel producten slechte, of sterk verdunde grondstoffen bevatten. Ook is zijn de werkstoffen in aloe vera slecht houdbaar waardoor het snel zijn werking verliest. Kijk daarom altijd heel goed welk producten met aloe vera jij kiest, en welke je mooi op de plank laat staan!

Goede aloe vera producten

Bij de online schoonheidsspecialiste hebben wij gekozen voor de productlijn van Haut-Ségala, dit omdat De Aloë Vera  alle voordelen van de Aloë Vera plant bevat en laat een glad, niet-vet gevoel achter.  Ook zijn deze producten Vrij van parabenen en siliconen. Ook geschikt voor de zeer gevoelige huid. Het is een mooie kleine en compacte lijn waardoor de keuze niet lastig te maken is. Ook werken wij met een kleine voorraad die snel aangevuld wordt zodat je nooit een oud product koopt, maar juist een Aloe vera product die zijn actieve werkstoffen nog niet verloren is.

Ook zitten er in bepaalde producten en klein percentage Aloe vera, zoals in de Biomaris aftersun lotion en  BDR Re-Move

Aloë Vera GelBiomaris After Sun LotionBDR re-move

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *